23 Σεπ 2026

Δείτε επίσης

  • Home
  • Πολιτικη
  • Δεν θα γίνει το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης-Σύνοδο Κορυφής θα ζητήσει ο Τσίπρας

Δεν θα γίνει το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης-Σύνοδο Κορυφής θα ζητήσει ο Τσίπρας

Image

NewsEdit
Συντακτική Ομάδα
AnatropiNews

Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνσης με τους δανειστές. Το απόγευμα της Μ. Τρίτης υπήρξε εμπλοκή και τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup της Μ. Πέμπτης, για το οποίο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε πει ότι θα γίνει μόνο εάν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας.

Νωρίτερα, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είχαν διακοπεί προκειμένου οι εκπρόσωποι των δανειστών να ενημερώσουν τους προίσταμένους τους.

Η πρόταση της κυβέρνησης να δεσμευτεί –και νομοθετικά- στη λήψη μέτρων εφόσον καταγραφούν αποκλίσεις στα στοιχεία της Eurostat  δεν φαίνεται να ικανοποιεί ούτε το σκληρό ΔΝΤ αλλά ούτε καλύπτει και τις ανησυχίες των ευρωπαίων.

Με δεδομένη μάλιστα την έλλειψη εμπιστοσύνης στις σχέσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, εμφανίζεται ασθενές το ενδεχόμενο οι δανειστές να συμβιβαστούν με μια νομοθετική ρύθμιση που θα δεσμεύει τον υπουργό Οικονομικών να προχωρά σε αυτόματη περικοπή δαπανών κάθε φορά που θα καταγράφεται απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Δείτε επίσης