Μια ηχηρή παρέμβαση στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν
Η Τζένιφερ Λόρενς, μια από τις πιο γνωστές Αμερικανίδες πρωταγωνίστριες της μεγάλης οθόνης, προχώρησε σε σκληρή καταγγελία για όσα διαδραματίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, μιλώντας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπάστιαν, στην Ισπανία. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο πριν παραλάβει το τιμητικό βραβείο Donostia για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο, χαρακτήρισε την κατάσταση στη Γάζα «απαράδεκτη γενοκτονία» και άσκησε δριμεία κριτική στην αμερικανική πολιτική.
Κριτική για έλλειψη ακεραιότητας
«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια γενοκτονία και είναι απαράδεκτο», δήλωσε η 35χρονη ηθοποιός, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον στερείται ακεραιότητας στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση. Η Λόρενς δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία της για τις νεότερες γενιές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ανησυχώ πολύ για τα παιδιά μου, για όλα μας τα παιδιά». Με αυτόν τον τρόπο συνέδεσε την τραγωδία της Γάζας με μια παγκόσμια ανησυχία για το μέλλον και τις αξίες που μεταβιβάζονται στις κοινωνίες.
Από την τέχνη στην πολιτική σφαίρα
Η παρέμβαση της Λόρενς δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς εντάσσεται σε μια σειρά δημόσιων τοποθετήσεων διεθνών προσωπικοτήτων του πολιτισμού που παίρνουν θέση για τον πόλεμο στη Γάζα. Η ηθοποιός, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση και τις κοινωνικές της παρεμβάσεις, αξιοποίησε την πλατφόρμα του φεστιβάλ για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της βίας και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η τοποθέτησή της αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα εντός των ΗΠΑ, όπου η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον πόλεμο παραμένει στο επίκεντρο της διεθνούς κριτικής.
Η Λόρενς, τιμώμενη στο Σαν Σεμπάστιαν για την καλλιτεχνική της πορεία, υπενθύμισε ότι ακόμη και οι πιο λαμπρές στιγμές του κινηματογράφου μπορούν να αποτελέσουν βήμα για ισχυρά πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα.
- Πυρκαγιά στο Μπάντμιντον, στο Γουδή: Εκτεταμένες ζημιές στο εγκαταλελειμμένο κτίριο – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους
- ΕΜΥ: Αντιδράσεις για τη διακοπή της 7ήμερης πρόγνωσης – Οι παρεμβάσεις Κολυδά και Τσατραφύλλια
- Νεκρός ο 54χρονος από τη φονική φωτιά στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου – Κρίσιμη η κατάσταση του δεύτερου εγκαυματία
- Η ΝΔ επιμένει στην αυτοδυναμία αλλά ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες
- Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη Σύνοδο της Συμμαχίας των Προθύμων






