12 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών – Μουσική γιορτή για φίλους από όλη την Ελλάδα
Ένα ταξίδι γύρω από τον κόσμο
Ο πολυαγαπημένος καλλιτέχνης Manu Chao επιστρέφει στις 12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στη Μονή Λαζαριστών για μια μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα. Μετά το sold out του 2023 στον ίδιο χώρο, ο καλλιτέχνης καλεί φίλους και θαυμαστές από όλη τη χώρα – από την Κρήτη μέχρι το Διδυμότειχο – σε μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή.
Με τις περιοδείες του 2024 και 2025, ο Manu Chao ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους, γεμίζοντας γήπεδα και μετατρέποντας κάθε συναυλία σε ένα πολύχρωμο πανηγύρι. Με το ευέλικτο μουσικό σχήμα ULTRA ACUSTICO, κάθε εμφάνιση είναι μοναδική, καθώς η ενέργεια του κοινού καθορίζει το κλίμα – είτε πρόκειται για θεατές από την Ασία, τη Λατινική Αμερική ή την Ευρώπη, όλοι τραγουδούν και χορεύουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι.
Μουσικός και ακτιβιστής
Πάνω στη σκηνή, ο Manu Chao παραμένει ακτιβιστής, παίρνοντας θέση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του πλανήτη. Πολιτικοποιημένος και βαθιά ευαισθητοποιημένος, τραγουδά στα γαλλικά, ισπανικά, αραβικά, γαλικιανά και αγγλικά, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό, πολύγλωσσο μουσικό σύμπαν. Από την reggae στο punk και από τη rock στις ethnic φόρμες, η μουσική του συνδυάζει πολιτισμούς, με τη χαρακτηριστική φωνή του να παρασύρει το κοινό σε ένα ατελείωτο ταξίδι.
Ο Manu Chao ξεκίνησε τη διαδρομή του στα μέσα της δεκαετίας του ’80 στη σκηνή του Παρισιού και αργότερα ίδρυσε τους Mano Negra, τη μεγαλύτερη μπάντα που έφερε την ισπανόφωνη μουσική στο προσκήνιο, παντρεύοντας τη ροκ με τις μουσικές του κόσμου. Από τότε παραμένει αυθεντικός και αφοσιωμένος, δημιουργώντας τραγούδια που εμπνέουν και ενώνουν.
Το 1998, με το θρυλικό άλμπουμ Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής και συνέχισε να χαρίζει επιτυχίες όπως τα Me Gustas Tu, Welcome to Tihuana, King of Bongo, Je ne t’aime plus, Politik Kills και πολλά ακόμη.
Τα εισιτήρια διατίθενται στην προπώληση μέσω inTickets.