Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου, Γεώργιου Αλεξανδράκη, τα δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που φέρεται να εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο στελεχών του Σώματος έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι αμείλικτα σε φαινόμενα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος που αφορούν στελέχη του Λιμενικού», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης. Πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού έχουν διαχρονικά πολύ στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας με πάγιο στόχο την καταπολέμηση και πάταξη κάθε έκνομης ενέργειας και φαινομένων διαφθοράς.
«Όσοι κρίνονται αρμοδίως από την ελληνική δικαιοσύνη ως επίορκοι βαθμοφόροι δεν έχουν καμία απολύτως θέση στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής», ανέφερε ο ίδιος.
- Μαζωνάκης: Συνελήφθησαν δύο γιατροί για θανατηφόρα έκθεση
- Πετρέλαιο στα 107 δολάρια και ομόλογα ΗΠΑ σε υψηλό τριετίας
- Μαζωνάκης: Οι σπουδές και οι ειδικότητες της γιατρού της Stem Cell
- ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων 25 μονάδων βάσης, στο 3% ο πληθωρισμός το 2026
- Ανακαλεί η Εκκλησία της Ελλάδος την τιμητική διάκριση στον Αμβρόσιο


