Η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, διατηρώντας τα στο τρέχον επίπεδο, μεταξύ 5,25-5,50%, όπως ανακοίνωσε απόψε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της.
Στην ανακοίνωση αυτήν η Fed υπογραμμίζει εξάλλου την ευρωστία της αγοράς εργασίας και της οικονομικής δραστηριότητας, παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων που είχαν ως στόχο να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος ωστόσο «παραμένει υψηλός».
Η ομοσπονδιακή τράπεζα σημειώνει ότι θέλει τώρα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της οικονομίας και των δεικτών και ιδίως τις «σωρευτικές συνέπειες» από τις αυξήσεις των επιτοκίων.
- COP30 στη Βραζιλία: Συμφωνία για χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά της κλιματικής κρίσης- Καμιά δέσμευση στα ορυκτά καύσιμα
- Ανάλυση / Τι μας λένε οι δημοσκοπήσεις για τα υποθετικά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού
- Δημοσκόπηση GPO: Οι πολίτες καταψηφίζουν το κυβερνητικό έργο και δυσκολεύονται οικονομικά
- Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν «βάση αλλά όχι λύση» στο αμερικανικό σχέδιο για την Ουκρανία
- Στον… γκρεμό η Λίβερπουλ μετά τη συντριβή από τη Νότιγχαμ στο «Άνφιλντ»