Σε 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Νοέμβριο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης και είναι αυξημένο κατά 1,5 λεπτό σε σχέση με την τιμή του Οκτωβρίου (15,5 λεπτά).
Για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα η τιμή διαμορφώνεται σε 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 16,7) και για το νυχτερινό ρεύμα σε 12,9 λεπτά, από 11,4.
Η αύξηση αντανακλά την άνοδο των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας που οφείλεται με τη σειρά της στην αύξηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα πάνω από τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ.
Πάντως για σήμερα Σάββατο η τιμή στο Χρηματιστήριο είναι μειωμένη κατά 31 % σε σχέση με χθες Παρασκευή (71,51 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 103,82) καθώς η ζήτηση καλύπτεται κατά 52 % από ανανεώσιμες πηγές και υδροηλεκτρικά ενώ η συμμετοχή του φυσικού αερίου είναι περιορισμένη στο 8,1 %.
- Μπακογιάννη και Αθανασίου απέναντι στην πρόταση της ΝΔ για εξαετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας
- Τραμπ και Ινφαντίνο μαζί στον τελικό του Μουντιάλ, ενώ η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου καταρρέει
- Ο Ερντογάν βάζει πλώρη για τέταρτη προεδρική θητεία – Τα συνταγματικά εμπόδια και τα σενάρια
- Χάρης Τσιόκας / Η νέα μεταπολίτευση απαιτεί κοινωνική και παραγωγική ανάταξη
- Σκιώδης κυβέρνηση Τσίπρα: Ποιοι αναλαμβάνουν τα βασικά χαρτοφυλάκια της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης






