Υπήρχε από καιρό έλλειψη εργατικού δυναμικού στον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης, αλλά ο συνδυασμός των αλλαγών που επέφερε η πανδημία στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, ώθησε την έλλειψη εργαζομένων στα εστιατόρια σε επίπεδο κρίσης.
Του Ιωάννη Δαβερώνη*
Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού εξελίσσεται σε ένα μείζον θέμα για τον Κλάδο της εστίασης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα από τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό που ζητά άμεσα επίλυση για τον κλάδο, και αφορά διαφορετικές θέσεις που συγκροτούν τον λειτουργικό μίας επιχείρησης. Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, οι μεγαλύτερες ελλείψεις εστιάζονται κυρίως στο προσωπικό κουζίνας.
Παράλληλα βλέπουμε και την απόλυτη αντίφαση, καθώς από τη μία παραμένει πολύ υψηλός ο δείκτης ανεργίας (περίπου 17%), και από την άλλη οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.
Η πανδημία του κορωνοϊού, που έκλεισε αναγκαστικά την εστίαση και τα τουριστικά καταλύματα, έπληξε ανεπανόρθωτα τον Κλάδο, εφόσον οδήγησε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονταν στον κλάδο μας, να απασχοληθούν σε άλλους κλάδους, για ευνόητους λόγους επιβίωσης. Πέραν αυτού, επανειλημμένες έρευνες έδειξαν ότι και οι εγκλεισμοί, έδωσαν την ευκαιρία – τον χρόνο ουσιαστικά – για να κάνουν οι εργαζόμενοι, υπαρξιακής φύσεως αναστοχασμούς, κάτι που οδήγησε στο πρωτοφανές κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο της «μεγάλης παραίτησης».
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η εστίαση και ο τουρισμός να είναι σε διαρκή αναζήτηση προσωπικού και οι θέσεις να μην καλύπτονται. Πολλές μονάδες εστίασης και ξενοδοχείων – σε τουριστικές κυρίως περιοχές – κινδυνεύουν να μείνουν κλειστές ή θα υπολειτουργούν την φετινή σεζόν λόγω έλλειψης προσωπικού.
Επιπλέον, η επιδοματική πολιτική είναι ένα θέμα προς «επεξεργασία» με το Κράτος, το οποίο πρόσθεσε μαζί με τα προαναφερόμενα ένα επιπλέον πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας.
Αν και οι προβλέψεις για την φετινή τουριστική σεζόν είναι ευοίωνες και τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί σε μεγάλο βαθμό, η έλλειψη διαθέσιμου προσωπικού στον Κλάδο μας ήρθε να προσθέσει ένα επιπλέον και πολύ σοβαρό πρόβλημα μαζί με τον ενεργειακό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του. Ένας άλλος παράγοντας είναι η ανυπομονησία, η εύκολη εγκατάλειψη και η αναζήτηση γρήγορης επαγγελματικής καταξίωσης, που είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την εργασιακή συμπεριφορά των νέων. Η αγορά εργασίας και οι διακυμάνσεις των οικονομικών συνθηκών, απαιτούν από τις επιχειρήσεις να επαναξιολογούν συνεχώς τους μισθούς των εργαζομένων, προσαρμόζοντάς τους σύμφωνα με τις συνθήκες, τις ικανότητες και την απόδοσή τους.
Θα χρειαστεί και η βοήθεια της Πολιτείας, ώστε η εργασία στην εστίαση να είναι αποδοτική, ωφέλιμη και σίγουρη, όπως προ πανδημίας.
*Ο Ιωάννης Δαβερώνης είναι πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α)