Την Παρασκευή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το αποτυχημένο lockdown

Το αίτημα για συζήτηση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά στις 29 Ιανουαρίου, με την κυβέρνηση να ανταποκρίνεται δύο μήνες μετά

Με καθυστέρηση δύο μηνών θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή σχετικά με την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας -παρά το lockdown πέντε μηνών- και την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων και σχολείων τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα για συζήτηση στη Βουλή ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στις 29 Ιανουαρίου.

Η συζήτηση στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθεί η αναποτελεσματικότητα του lockdown και η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά η οικονομία ενόψει του Πάσχα, την ώρα μάλιστα που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλότατα επίπεδα και το σύστημα υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Σημειώνεται ότι την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα η κυβέρνηση επαναφέρει τα σχέδια περί ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

About Author