Συνάντηση Κικίλια-Τσιόδρα με εκπροσώπους των κομμάτων – Τριχασμένη η επιτροπή των ειδικών

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων, με θέματα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τους εμβολιασμούς για την COVID-19.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 14:00, θα συμμετέχουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στo μεταξύ από… τρία χωριά, χωριάτες έχουν χωριστεί οι επιστήμονες που μετέχουν στην «επιτροπή Τσιόδρα».

Όλα δείχνουν ότι έχουν βρεθεί ενώπιον των απροσχημάτιστων κυβερνητικών πιέσεων για πιο τολμηρά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η μία «τάση» των επιστημόνων είναι οι ήπιοι, που λένε ότι μεταξύ άλλων, πρέπει να φύγουμε σιγά σιγά από το σκληρό lockdown, στηρίζουν την έξοδο των ανθρώπων σε ανοιχτούς χώρους, και θα έβλεπαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, αλλά σε διενέργεια πολλών self test.

Οι επιφυλακτικοί προειδοποιούν ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει βήμα-βήμα, διαφωνούν με την ταυτόχρονη επανεκκίνηση των σχολείων και του λιανεμπορίυο, ενώ αισθάνονται ασφάλεια μόνο με το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων. Σε ό,τι, μάλιστα, αφορά την εστίαση, δεν συζητούν κανένα ενδεχόμενο επαναλειτουργίας (ούτε των εξωτερικών χώρων) πριν περάσει το Πάσχα.

Τέλος, όπως σημειώνει το matrix24 οι «σκληροί» της επιτροπής θεωρούν ότι η συγκυρία διεξαγωγής αυτής της συζήτησης είναι λαθεμένη και ότι αυτή τη στιγμή με τα νοσοκομεία να έχουν «ξεχειλίσει» δεν μπορεί να συζητάμε για καμία επανεκκίνηση ουδενός τομέα.

Μάλιστα, οι ίδιοι πιστεύουν ότι ως τις 15 Απριλίου δεν πρέπει να γίνει κανένα περαιτέρω βήμα χαλάρωσης των μέτρων και προβλέπουν πως η παραμικρή αύξηση της κινητικότητας θα οδηγήσει σε περισσότερους από 1.000 διασωληνωμένους -και, άρα, σε καταστάσεις Μπέργκαμο.

Δύσκολες αποφάσεις, λοιπόν, για τους ειδικούς στην συνεδρίαση της Τετάρτης με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να δέχεται πιέσεις για να εμφανιστεί και να μιλήσει προς τους πολίτες.

About Author