Νοσοκομείο Μεταξά: Δεκάδες κρούσματα κοροναϊού σε προσωπικό και καρκινοπαθείς

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κοροναϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό τουλάχιστον 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς.

Από την διάγνωση των 24 θετικών κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου προκύπτει ζήτημα με τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν εμβολιαστεί όλοι κατά του κοροναϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει η αιματολογική κλινική του νοσοκομείου, ενώ οι ασθενείς με κοροναϊό έχουν μεταφερθεί σε άλλους θαλάμους. Οι υγειονομικές αρχές διενεργούν ιχνηλάτηση, τόσο για να καταγράψουν τυχόν νέες μολύνσεις, όσο και για να διαπιστώσουν πώς έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Έχουν βρεθεί περί τους 24 εργαζόμενους θετικοί και περί τους 20 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται ως θετικά κρούσματα στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Έκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία. Επίσης έκλεισαν η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική. Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο, που επιβάλλει τη διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ.

Επισημαίνει παράλληλα τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου να προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό.

About Author