ΣΥΡΙΖΑ για Κυμπουρόπουλο-Ζαγοράκη: Όλο και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ

«Πυρά» κατά τις κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση ευρωβουλευτών της ΝΔ απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Αυτά που συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις ψήφους των ευρωβουλευτών της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου και Θοδωρή Ζαγοράκη, κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή άμβλωσης και κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία που ψήφισε αφορά στο δικαίωμα προστασίας της παιδικής ζωής από τη στιγμή της σύλληψης, ενώ σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανέφερε ότι δεν είναι κατά των αμβλώσεων.

Νωρίτερα, ο Θ. Ζαγοράκης, μετά την κατακραυγή, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι καταψήφισε εκ παραδρομής το κείμενο για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ, όπου κυβερνούν κυβερνήσεις της ακραίας Δεξιάς», σχολιάζει το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή, προχώρησε σε ηχηρό άδειασμά του, αναφέροντας ότι «είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

About Author