Υπ. Υγείας: Κατεπείγον έγγραφο στις ιδιωτικές κλινικές για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ

Κατεπείγον έγγραφο προς τις ιδιωτικές κλινικές, με το οποίο τους ζητά καταγραφή των κλινών ΜΕΘ που θα διαθέσουν στο ΕΣΥ για non covid περιστατικά, απέστειλε το υπουργείο Υγείας. Το έγγραφο απεστάλη στο πλαίσιο της σύμπραξης του ΕΣΥ με τον Ιδιωτικό τομέα, που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας.Στο έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Υγείας και για το οποίο ζητά σχετική ενημέρωση έως τις 8 το βράδυ, αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω των έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την εξάπλωση του Covid-19 και προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα η χώρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, παρακαλούμε όπως αποστείλετε στις ιδιωτικές κλινικές-μέλη σας τους επισυναπτόμενους πίνακες.

Περαιτέρω, παρακαλούμε τα μέλη σας να αποστείλουν τους συμπληρωμένους πίνακες απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση secretary.gen-sec@moh.gov.gr, σήμερα μέχρι τις 20:00 μμ. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.»

About Author