Ρεσιτάλ καταστολής – Διέλυσαν με αύρα και χημικά συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα (video και φωτο)

Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, που επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση, την ώρα που άρχισαν οι διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομικές δυνάμεις τους περικύκλωσαν και άρχισαν να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης, διαλύοντας τη συγκέντρωση πριν αυτή αρχίσει.

«Μας διέλυσαν πριν ξεκινήσουμε. Κατεβήκαμε ειρηνικά και δεχθήκαμε αναίτια επίθεση αστυνομικών. Μας έσπρωξαν και άρχισαν να μας απωθούν με χρήση χημικών από την πλατεία» δηλώνει διαδηλωτής στην efsyn.gr που έζησε το τρόμο της αστυνομικής βίας.

«Τρέξαμε στην Σταδίου. Εκεί βρήκαμε απέναντί μας την αστυνομική αύρα, ενώ μηχανές της αστυνομίας έπεσαν στο πλήθος που έτρεχε πανικόβλητο» λέει ο ίδιος διαδηλωτής, που βρέθηκε στο μπλοκ με την πρωτοβουλία των δικηγόρων και των νομικών.

«Μας περικύκλωσαν στην πλατεία και με χρήση κρότου λάμψης στα πόδια και χημικά μας έτρεψαν σε φυγή» δηλώνει άλλη διαδηλώτρια, που έζησε έντρομη την άγρια αστυνομική επίθεση.

Αφού οι διαδηλωτές οδηγήθηκαν πριν την Σταδίου, «υπήρξε άσχετος κόσμος που περνούσε την ώρα εκείνη από σημείο και γνώρισε από πρώτο χέρι την αστυνομική καταστολή. Σε όσους βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους, οι αστυνομικοί φώναζαν να κλείσουν τα παράθυρά τους», είπε έντρομη η διαδηλώτρια.

Ο κόσμος λίγο αργότερα ανασυντάχθηκε και συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τις εισόδους στο Μετρό, ενώ άλλο μπλοκ έφτασε στην πλατεία Εξαρχείων.

Πηγή: efsyn.gr

About Author