Μαλεσίνα: Δύο αδέλφια έχασαν τη ζώη τους από κοροναϊό – Στα ύψη τα κρούσματα

Δύο ηλικιωμένα αδέρφια έχασαν τη ζωή τους και μάλιστα με διαφορά λίγων ωρών από κοροναϊό, στη Μαλεσίνα, σύμφωνα με το tvstar.gr. Η κατάσταση με τη διασπορά το ιού στην περιοχή είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού σε τεστ που έγιναν την Παρασκευή σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 56 θετικά δείγματα, ενώ η δειγματοληψία συνεχίζεται στη Μαλεσίνα. Πιο συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 381 τεστ στη Μαλεσίνα όπου βρέθηκαν 46 θετικά (ποσοστό θετικότητας άνω του 12%!) και σε 180 στο Θεολόγο εντοπίστηκαν άλλα 10 (ποσοστό 5,56%).

Στη Μαλεσίνα από τις 25 Φεβρουαρίου έχουν γίνει τρείς δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ. Ακόμη έγιναν 1.069 τεστ και έχουν ανιχνευτεί 107 κρούσματα (ποσοστό 10%). Ειδικότερα στον Δήμο Λοκρών, μόνο από τα τεστ (rapid test) που έχουν γίνει από τα κινητά κλιμάκια τις τελευταίες 10 ημέρες, έχουν ανιχνευθεί 159 κρούσματα (δεν υπολογίζονται όσα έχουν βρεθεί στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο Λαμίας).

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο της Λαμίας δέχεται μεγάλη πίεση από ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στην κλινική covid και στην πλειοψηφία τους κατάγονται από τη Μαλεσίνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδος, 65 άτομα νοσηλεύονται στις κλινικές covid του νοσοκομείου, οδηγώντας σε οριακό σημείο το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Παράλληλα, η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε γνωστό ότι παραμένουν κενά μόνο οκτώ κρεβάτια ΜΕΘ και πλέον γίνονται ετοιμασίες για να ανοίξει και άλλη κλινική Covid.

Μάλιστα στην υπάρχουσα κλινική μόνο χθες Πέμπτη, υπήρξαν 14 νέες εισαγωγές. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται οκτώ άτομα, ενώ χθες Πέμπτη εισήχθησαν για διασωλήνωση πέντε άτομα.

Πηγή: in.gr

About Author