Συνελήφθη ο Δ. Λιγνάδης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή – Νέα μήνυση και καταγγελίες

Στη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, έπειτα από σχετικό ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του από τον εισαγγελέα, ο οποίος πλέον κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος. Η σύλληψη του Δ. Λιγνάδη έγινε μετά και από νέα μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του, που φέρεται να αφορά υπόθεση βιασμού πριν από έξι χρόνια. Συνεπώς εις βάρος του υπάρχουν πλέον δύο μηνύσεις, για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ανακοινώθηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης προσήλθε αυτοβούλως το απόγευμα και συνελήφθη, δυνάμει του εντάλματος.

Ο σκηνοθέτης είχε επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και νωρίτερα το μεσημέρι μαζί με το δικηγόρο του, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδοθεί ακόμη το ένταλμα, οπότε είχε αποχωρήσει.

About Author