Μεγάλα προβλήματα στην Αττική: Χωρίς ρεύμα και νερό εκατοντάδες σπίτια

Συνεχίζονται να μεγάλα προβλήματα στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλές ώρες αρκετές περιοχές στο λεκανοπέδιο της Αττικής και κυρίως στα βόρεια προάστια είναι αυτό της ηλεκτροδότησης λόγω της κοπής δέντρων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, από το πρωί διαπιστώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Μεταξύ αυτών είναι οι εξής: Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς. Κατά πληροφορίες προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και στην περιοχή της Λυκόβρυσης. Σε πολλές περιοχές μάλιστα οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ακόμα και 13 ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος κατά την σύσκεψη στη Πολιτικη Προστασία είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια, εξαιτίας 15 γραμμών μέσης τάσης που έχουν πέσει και είναι οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα, Υμηττού, Πολυδένδρι, Κιούρκα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Χαλάνδρι, Πολύδροσο, Λούτσα, Πικέρμι και Σπάτα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα βόρεια προάστια έχουν σημειωθεί πάνω από 600 πτώσεις δέντρων.

Επίσης τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται και στην Εύβοια, με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ να συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν και σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Την ίδια ώρα, ώρα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν γίνει 1.067 κλήσεις στην Πυροσβεστική. Οι 616 ήταν για κοπές δέντρων και κλαδιών, οι 238 για παροχή βοήθειας (απεγκλωβισμοί από σπίτια ή οχήματα) και οι 100 για μεταφορές νεφροπαθών.

Στην Αττική έγιναν 660 κλήσεις στην Πυροσβεστική, με τις 450 να αφορούν κοπές δέντρων και κλαδιών. Οι 50 ήταν για παροχή βοήθειας και 70 για μεταφορές νεφροπαθών.

Και χωρίς νερό

Παράλληλα, αρκετές είναι και οι περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα στην ύδρευση. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

 

Πηγή: Documento

About Author