Πρωτοφανής απόφαση: 24ωρο “λουκέτο” στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας “για λόγους ασφαλείας”

Κλείνει μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Η Ε.Ο. άνοιξε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και θα παραμείνει ανοιχτή για διάστημα έξι ωρών, “προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας”.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, μετά από επικοινωνία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τις εταιρείες «Νέα Οδός» και «Κεντρική οδός» (που διαχειρίζονται, αντιστοίχως, τα τμήματα της εθνικής οδού Αθήνα-Σκάρφια και Σκάρφια-Ράχες) συμφωνήθηκε, μέχρι τις 19.00, να μην καταβάλλουν διόδια οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή να ληφθεί απόφαση για κλείσιμο της Εθνικής Οδού, και μάλιστα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να παραμείνει ανοιχτή, κάτι που αποτελεί συμβατική υποχρέωση των εταιριών διαχείρισης των εθνικών οδών.

About Author