ΠΟΕΔΗΝ: Μόλις 27 κλίνες ΜΕΘ για κοροναϊό είναι διαθέσιμες στην Αττική

Την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής αποτυπώνουν τα στοιχεία που παραθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).  Από τις 217 κλίνες ΜΕΘ κοροναΐού στο Λεκανοπέδιο, παραμένουν διαθέσιμες περί τις 27.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα τρία νοσοκομεία στην Αττική που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κοροναϊού δέχονται ήδη με αμείωτη ροή ασθενείς με Covid-19. Το «Αμαλία Φλέμινγκ» νοσηλεύει 88 ασθενείς στις 125 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής νοσηλεύει 26 ασθενείς με κοροναϊό στις 34 κλίνες του, και στην Παμμακάριστο νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις 60 διαθέσιμες κλίνες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, εφαρμόζεται το σχέδιο που έχει προβλεφθεί, καθώς εντείνεται η επιδημία και συνεπώς και η πίεση στο ΕΣΥ, δηλαδή τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν τις ανεπτυγμένες κλινικές κοροναϊού και ανοίγουν νέες, μετατρέποντας ουσιαστικά τις κλινικές που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως π.χ. οφθαλμολογικές, ΩΡΛ κ.α. σε κλινικές Covid-19.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται 80 ασθενείς στις 84 κλίνες και στον «Ευαγγελισμό» 36 ασθενείς στις 44 κλίνες. Στο «Αττικόν» γέμισαν οι κλινικές με 61 ασθενείς, ενώ 10 ασθενείς νοσηλεύονται στην πτέρυγα βραχείας νοσηλείας, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Στο ΚΑΤ βρίσκονται ήδη 5 ασθενείς στις 7 κλίνες της Μονάδας.

Το «Ελπίς» μπαίνει σε γενική εφημερία με τις 42 κλίνες κοροναϊού κατειλημμένες.

Στο «Θριάσιο» την Κυριακή εισήχθησαν 21 περιστατικά κοροναϊού και 3 ύποπτα. Νοσηλεύονται 49 περιστατικά και το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν νέες κλίνες.

Το ίδιο και στο «Ασκληπιείο», όπου νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις 24 κλίνες.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας επίσης η πληρότητα χτυπάει κόκκινο, καθώς νοσηλεύονται 43 ασθενείς και δρομολογείται να ανοίξει ως κλινική κοροναϊου η χειρουργική κλινική.

Το Τζάνειο νοσηλεύει 45 ασθενείς στις 53 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες.

Στο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις 60 κλίνες.

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής σε κάθε εφημερία κάνουν αγώνα δρόμου να αδειάσουν κρεβάτια για να υποδεχθούν νέα περιστατικά. Διαπιστώνεται πως στα νοσοκομεία νοσηλεύονται δυο και τρία μέλη των ίδιων οικογενειών. Ο ιός πέρασε στις οικογένειες, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση καταγράφεται και στο νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς στην Εύβοια υπάρχει μεγάλη διασπορά κοροναϊού. Στις κλινικές του νέου νοσοκομείου νοσηλεύονται 27 ασθενείς με κοροναϊό και δρομολογείται το άνοιγμα νέων κλινών, ενώ στις 12 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

Ομοίως και στα νοσοκομεία της Πάτρας, στο Πανεπιστημιακό και στον «Άγιο Ανδρέα». Στο τελευταίο νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 52 απλές κλίνες Covid και στη ΜΕΘ οι 4 από τις 9 κλίνες είναι κατειλημμένες. Στο πανεπιστημιακό του Ρίου νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 50 κλίνες και 8 ασθενείς στη ΜΕΘ των 12 κλινών.

About Author