Πάτρα: Βγήκε από τη ΜΕΘ ο 9χρονος Μάριος που είχε νοσήσει με κοροναϊό (video)

Εκτός της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών είναι πλέον ο 9χρονος Μάριος, ο οποίος νόσησε με κοροναϊό. Ηδη, από την Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του παιδιού είχε βελτιωθεί.«Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής με τον Μάριο. Είχαμε δώσει υπόσχεση στη μητέρα του, γιατροί και νοσηλευτές, ότι θα της τον δώσουμε χαμογελαστό πίσω στην αγκαλιά της» δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος Παίδων, υπεύθυνος της Μονάδας και Δ/ντής του ΕΣΥ.

Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης, δόθηκε μάχη για να μην διασωληνωθεί το παιδί, καθώς η κατευθυντήρια οδηγία σε όλο τον κόσμο είναι στο μέτρο του δυνατού, να αποφεύγονται οι διασωληνώσεις. Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, γυρίζουν μπρούμητα τους ασθενείς για να διευκολύνεται η αναπνοή τους.

Ο κ. Ηλιάδης αποκάλυψε επίσης και την ευχάριστη έκπληξη που επιφύλαξαν στον Μάριο οι παίκτες της αγαπημένης του ομάδας, του Παναθηναϊκού, οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του μέσω Skype.

Στο βίντεο του tempo24.gr φαίνεται η έξοδος του 9χρονου από τη ΜΕΘ και o έπαινος που του απένειμαν οι νοσηλευτές, για το θάρρος του.

About Author