Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία εισήγηση για κλείσιμο σχολείων

«Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κληθείσα να σχολιάσει το εάν συζητείται το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία, όπως πρότειναν κάποια μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. «Δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη συζήτηση για αύριο αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των σχολείων», δήλωσε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA. «Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των σχολείων, με εξαίρεση τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές», πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως απηύθυνε πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να κάνουν αίτηση για τη διενέργεια τεστ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία, υπεραμύνθηκε των διατάξεων και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αλλαγή.

«Το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής, που έρχεται να διορθώνει παθογένειες δεκαετιών», είπε, ενώ αναφερόμενη στη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε ότι «θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής».

About Author