Αρχές Μαρτίου η πρώτη κλήση Λαγού στην Επιτροπή της Ευρωβουλής

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η πρώτη συνεδρίαση στη νομική επιτροπή (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την άρση της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Η συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, καθώς όλη η διαδικασία είναι εμπιστευτική. Η εισηγήτρια ευρωβουλευτής Μανόν Ομπρί, παρουσίασε την υπόθεση, όπως προκύπτει από την πέραν των 2000 σελίδων δικογραφία που διαβίβασαν οι ελληνικές Αρχές, ενώ ακολούθησε και μια πρώτη συζήτηση.

Ο Γ. Λαγός θα κληθεί ενώπιον της Επιτροπής σε ακρόαση, πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου. Αν αρνηθεί την ημερομηνία – κάτι για το οποίο έχει δικαίωμα – θα οριστεί δεύτερη ημερομηνία, πιθανότατα ως το τέλος Μαρτίου. Θα ακολουθήσει γνωμάτευση της επιτροπής και τελικά, ψηφοφορία στην ολομέλεια επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην αρχή μας είπαν “δεν υπάρχει περίπτωση να μας ξεφύγουν”. Όμως τους ξέφυγαν και αλωνίζουν. Μετά μας είπαν ότι κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αρθεί γρήγορα η ασυλία Λαγού. Και έστειλαν αμετάφραστες 2.000 σελίδες δικογραφίας στα ελληνικά.

Κάποιοι φαίνεται πως δεν πολυνοιάζονται να βρεθεί στη φυλακή ο καταδικασμένος ναζί. Κάποιοι δεν φαίνεται να ενοχλούνται και πολύ που το Ηγετικό Στέλεχος της δολοφονικής συμμορίας ζει ως Ευρωβουλευτής με τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών κι εκτοξεύει απειλές δεξιά κι αριστερά. Αριστερά, δηλαδή.

Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν εξηγήσεις γιατί και με ποιες πράξεις ή παραλείψεις επέτρεψαν να συνεχίζεται τόσους μήνες αυτή η ύβρις σε βάρος της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, της Ευρώπης και των πολιτών.

Εξηγήσεις πραγματικές και πειστικές, και όχι σαν τα μισόλογα του κυβερνητικού εκπροσώπου που ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε σήμερα την καθυστέρηση στην… γραφειοκρατία των Βρυξελλών! Υ.Γ. Πού είναι ο Παππάς, κύριε Μητσοτάκη;»

Νωρίτερα, ο Χρήστος Ταραντίλης ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Αθήνα για την υπόθεση της δικογραφίας και απάντησε ότι δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση, υποστηρίζοντας πως η εξέταση του θέματος έχει να κάνει με τις διαδικασίες Δικαιοσύνης στην Ε.Ε.

Πηγή: efsyn.gr

About Author