Κικίλιας στη Βουλή: Άρτια η στρατηγική μας για τον εμβολιασμό – Βούτσης: Φιλοτεχνείτε μια “μαγική εικόνα”

Η στρατηγική της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό είναι «άρτια» υποστήριξε στη Βουλή ο Β. Κικίλιας, αφού όπως είπε είναι διαμορφωμένη και δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τις δόσεις των εμβολίων που θα έρχονται κάθε μήνα. Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιάζονται μέχρι και 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κοινή προμήθεια εμβολίων είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και ο χρόνος παραδόσεων εμβολίων είναι ο ίδιος για όλες τις χώρες μέλη.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι εξασφαλίζεται μαζί με την πρώτη δόση του εμβολίου και η δεύτερη δόση.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι προμήθειες των εμβολίων, όπως έχει δηλώσει και η πρόεδρος της ΕΕ, θα καλύψουν έως τις αρχές καλοκαιριού, το 70% των αναγκών του γενικού πληθυσμού.

Όμως, όπως και να είναι η ροή, «το δικό μας πρόγραμμα είναι έτσι ώστε να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες. Όπως θα έρχονται τα εμβόλια, έτσι θα ανοίγουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα και γραμμές».

Αν χρειαστεί θα υπάρξει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εμβολιάζονται στα σπίτια τους όσοι είναι κατάκοιτοι, είπε ο κ. Κικίλιας.

Βούτσης: Στο κενό η συναίνεση και η εθνική στρατηγική

Σε παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άσκησε κριτική, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και εσείς εδώ, φιλοτεχνείτε μια μαγική εικόνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τα ΜΜΕ αναλίσκονται στην προπαγάνδα αντί της ενημέρωσης που έχει ανάγκη ο κόσμος».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι «η έκκληση του κ. Τσιόδρα για συναίνεση και εθνική στρατηγική μένει στο κενό, αφού αποδεδειγμένα η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση.

Αυτό φάνηκε στον τρόπο υποδοχής των προτάσεων Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων αλλά και στη μη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής επί 10 μήνες».

Μάλιστα ο κ. Βούτσης αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει ακόμα άρνηση της κυβέρνησης, να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

About Author