Λινού: Να δοθούν κουπόνια σε εργαζόμενους να πάρουν ταξί

Ως μέτρο αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Αθηνά Λινού, πρότεινε να δοθούν κουπόνια σε εργαζόμενους να πάρουν ταξί αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό στα λεωφορεία.

“Είναι προτιμότερο αυτό το μέτρο από το να κλείσουν τα καταστήματα μιας ολόκληρης περιοχής”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή Western του Kontranews με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

Αναφερόμενη στις δύο μεταλλάξεις που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, επισήμανε πως «τα εμβόλια σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε παρέχουν επαρκή ανοσοποίηση», ενώ για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη «παρέχεται ανοσοποίηση αλλά είναι της τάξης του 50%». Πρόσθεσε δε πως «εάν καταφέρουμε να μην έχουμε μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής, θα είναι σα να μην συνέβη τίποτα ως προς τα εμβόλια»

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη της Βραζιλίας τόνισε πως «είναι ελάχιστες οι πληροφορίες που έχουμε».

«Σα χώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε στο μέγιστο τη διασπορά της νόσου. Είναι μικρότερο το κόστος να πάρουμε προφυλακτικά μέτρα από το γενικό κλείσιμο», τόνισε η Αθηνά Λινού.

Σχολιάζοντας τις τεράστιες ουρές και εικόνες συνωστισμού έξω από γνωστές εμπορικές αλυσίδες, είπε ότι «δεν έπρεπε να ανοίξουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά να ανοίξουν μόνο τα μικρά περιφερειακά καταστήματα» και ότι «θα μπορούσε το ωράριο των καταστημάτων να είναι πολλαπλό, με συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τους εργαζόμενους στο εμπόριο».

About Author