“Κόκκινη” και η Αττική: Όλα τα νέα μέτρα

Στο «κόκκινο», επίπεδο Β, μπαίνει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου η περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Σε αυτό το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου ισχύουν τα εξής μέτρα: 1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής, που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. 2. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση).

3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4. Η λειτουργία καταστημάτων θα γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία, θα λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Στο «κόκκινο» μπαίνουν (ή παραμένουν) και οι εξής περιοχές: Ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας και η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.

About Author