Παπαευαγγέλου: 45% αύξηση κρουσμάτων στην Αττική σε μία εβδομάδα – Διασπορά σε όλες τις γειτονιές

Oι ειδικοί της επιτροπής αποφάσισαν να προτείνουν νέα περιοριστικά μέτρα, διότι στην Αττική αυξήθηκαν κατά 45% τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή στην ενημέρωση των 6 μ.μ. η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. «Τα βλέμματα όλων μας μετακινήθηκαν από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική, διότι έχουμε αύξηση κρουσμάτων 45% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα στην Αττική έχουμε 2.800 ενεργά κρούσματα», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η ίδια διευκρίνισε ότι παρουσιάζουν αύξηση οι περισσότερες γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο το κέντρο και ο βόρειος τομέας, που φαινόταν ότι αυξάνονται τα κρούσματα τις προηγούμενες εβδομάδες.

«Τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα έχουν φτάσει κατά μέσο όρο σε 7,1 ανά 100.000 κατοίκους. Ενοχλεί η μεγάλη διασπορά και η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλες τις γειτονιές», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Αναφορικά με την πληρότητα στα νοσοκομεία της Αττικής, είναι 43% στις απλές κλίνες Covid, και 61% στις κλίνες ΜΕΘ-Covid, όπως είπε η ίδια. Ωστόσο, φοβίζει τους επιστήμονες η μεγάλη αύξηση ότι θα γεμίσει σύντομα τα κρεβάτια των νοσοκομείων.

About Author