Ρωσία: Κύμα συλλήψεων στις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι – Προφυλάκιστηκε και η σύζυγός του (Video)

Σε εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, προχώρησαν το Σάββατο οι ρωσικές αρχές.  Αφηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, διαδηλωτές ξεχύθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του Ναβάλνι. Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης κρατείται στις φυλακές της Μόσχας «Ματρόσκαγια Τισινά». Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, πάνω από 900 άτομα συνελήφθησαν από τη ρωσική αστυνομία στη ρωσική Άπω Ανατολή και τη Σιβηρία.

Μάλιστα, η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε και τη Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγο του Αλεξέι Ναβάλνι, σε μία διαδήλωση στη Μόσχα, όπως έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, μέσα από το όχημα της αστυνομίας.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και ένα  βίντεο, με ένα 14χρονο αγόρι να συλλαμβάνεται δια της βίας στη Μόσχα από αστυνομικό. Λίγο πριν τη σύλληψή του, το 14χρονο αγόρι είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους για την απόφασή του να παραστεί στη σημερινή διαδήλωση: «Μόλις ήρθα να κοιτάξω και να τραβήξω φωτογραφίες. Δεν είμαι εδώ για κανέναν.» είπε. Λίγο αργότερα, ένας αστυνομικός τον άρπαξε από το γιακά.

Το αγόρι πήγε να του ξεφύγει αλλά τελικά επενέβησαν και άλλοι δύο αστυνομικοί. Το επίμαχο βίντεο έγινε viral στο Διαδίκτυο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στη Μόσχα, αλλά και σε δεκάδες άλλες ρωσικές πόλεις είναι παράνομες και έχει προφυλακίσει εκατοντάδες διαδηλωτές.

Μόνο στη Μόσχα, σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους, περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Πούσκιν για να διαδηλώσουν εναντίον του ρώσου προέδρου.

About Author