ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο επιβαίνοντας στο Marine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών τον οποίο είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου για να τον παραλάβει, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

Κατευθυνόμενος προς το ελικόπτερο μαζί με την σύζυγό του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα «πολλά επιτεύγματά» του στην αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε ότι η Μελάνια «αγαπά τον αμερικανικό λαό».

Ο Τραμπ κατευθύνεται προς την Βάση Αντριους στο Μέριλαντ για να παρευρεθεί στην αποχαιρετιστήρια τελετή. Στην συνέχεια, θα αναχωρήσει για το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.

Θα βρίσκεται πολύ μακριά από την Ουάσινγκτον, όταν ο Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Τζο Μπάιντεν, ούτε και θα του παραδώσει επισήμως την σκυτάλη της εξουσίας. Ο κ. Τραμπ θα μεταβεί στην Φλόριντα.

Ο κ. Τραμπ είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα παραλείψει τα εγκαίνια του Μπάιντεν, σπάζοντας περισσότερο από έναν αιώνα παράδοσης. Αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ θα απορρίψει επίσης τον παραδοσιακό ανελκυστήρα ελικοπτέρων από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, μια ισχυρή στιγμή συμβολισμού που υπογραμμίζει την ειρηνική μεταφορά εξουσίας μεταξύ δύο προέδρων.

About Author