Μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία: 1.610 νεκροί σε μία ημέρα

Μαύρο ρεκόρ θανάτων από κοροναϊό κατέγραψε η Βρετανία την Τρίτη, τον υψηλότερο αριθμό από το ξεκίνημα της πανδημίας. Τις τελευταίες 24 ώρες κατέληξαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 1.610 άνθρωποι. Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 30%, σε μία μόνο εβδομάδα, και από 1.243 την περασμένη εβδομάδα, έφθασαν στους 1.610. Την ίδια ώρα ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί κατά 27%, την τελευταία εβδομάδα. Την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 45.533 μολύνσεις ενώ σήμερα 33.355.

Ο προηγούμενος υψηλότερος αριθμός νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκε στις 13 Ιανουαρίου, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 1.564 άνθρωποι από κοροναϊό.

Έτσι, η Βρετανάι καταλαμβάνει την Τρίτη αρνητική πρωτιά στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα που «φλέγεται» από την έξαρση του κοροναϊού και την επιθετική μετάλλαξη, έχει παραδοθεί το τελευταίο διάστημα στο έλεος της υγειονομικής κρίσης.

Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τους 16,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ εννέα στις δέκα χώρες με τους πιο υψηλούς αριθμούς νεκρών ανήκουν στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά τη Βρετανία ακολουθούν Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Λιθουανία.

About Author