Νορβηγία: Έρευνα του ΠΟΥ για τον θάνατο 23 ηλικιωμένων, παρότι είχαν εμβολιαστεί

Σε επαφή με τις αρχές της Νορβηγίας βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο 23 ηλικιωμένων ανθρώπων στη χώρα αυτή,  μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, δήλωσε στο TASS ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιαζαρέβιτς.  Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ, αρμόδια για την ασφάλεια των εμβολίων, ασχολείται επίσης με το ζήτημα αυτό και μόλις έχει «πλήρη αντίληψη για τα γεγονότα αυτά» θα ενημερώσει την κοινή γνώμη.

Παράλληλα επισήμανε ότι κατά προτεραιότητα εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι επειδή κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά και να καταλήξουν από τον κοροναϊό. Ωστόσο, ο εμβολιασμός «δεν μειώνει την πιθανότητα θανάτου από άλλες αιτίες». «Οι θάνατοι από άλλες αιτίες συνεχίζονται και μετά τον εμβολιασμό, χωρίς να οφείλονται σ’ αυτόν» επισήμανε ο Γιαζαρέβιτς.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού «περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author