Τουρκία: Έκανε το εμβόλιο για τον κοροναϊό ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την Πέμπτη το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, παρουσία του τηλεοπτικού φακού, επιχειρώντας όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του, να καθησυχάσει τις όποιες αμφιβολίες των πολιτών, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η τουρκική προεδρία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες, στις οποίες φαίνεται ο Ερντογάν, φορώντας μάσκα, να λαμβάνει την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου, σε νοσοκομείο της Άγκυρας.

«Ελπίζω πως η εκστρατεία εμβολιασμού θα είναι ωφέλιμη και εμείς θα παραλάβουμε σύντομα τις 50 εκατομμύρια δόσεις που χρειάζονται» δήλωσε, την ώρα που έκανε το εμβόλιο.

«Ορισμένοι κάνουν αρνητική διαφήμιση (γύρω από το εμβόλιο), όμως ελπίζω πως η λογική θα υπερισχύσει».

Η Τουρκία άρχισε την Πέμπτη να χορηγεί το εμβόλιο, που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac, σε υγειονομικούς, στο πλαίσιο της πανεθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά του Covid-19, που έχει οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στη χώρα. Μέχρι στιγμής, έχει εμβολιάσει περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ο Ερντογάν πήγε στο νοσοκομείο Ankara City Hospital συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα, που ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε στην Τουρκία,  μία ημέρα νωρίτερα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως ο ίδιος και υψηλόβαθμα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα εμβολιαστούν, ενώ προέτρεψε και άλλους πολιτικούς να υποστηρίξουν το εμβόλιο.

«Ο αριθμός των εμβολίων στο πρώτο στάδιο, είναι σαφής. Άλλες 25-30 εκατομμύρια δόσεις θα έρθουν το επόμενο διάστημα» τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως όλα τα εμβόλια που θα έρθουν, θα προέρχονται επίσης από τη Sinovac, τουλάχιστον προς το παρόν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας δήλωσε, ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν μόλις έρθει η σειρά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author