Νάνσι Πελόζι: Nα καθαιρεθεί ο Τραμπ – Μαύρη σελίδα η 6η Ιανουαρίου

Tην καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, με βάση  την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος ζήτησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, τονίζοντας ότι ο Τραμπ διέπραξε μια «στασιαστική πράξη». «Εάν ο Μάικ Πενς δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, τότε το Κογκρέσο θα προχωρήσει στη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ», συμπλήρωσε η Πελόζι.

Στην ομιλία της η Νάνσι Πελόζι έκανε λόγο για πρωτοφανή επίθεση του Τραμπ στη Δημοκρατία, ενώ τόνισε πως η 6η Ιανουαρίου θα χαραχθεί ως μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής», δήλωσε η Πελόζι σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.

«Ο Τραμπ είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος, δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι πρόεδρος», συμπλήρωσε.

Δημοκρατικοί βουλευτές καταρτίζουν κατηγορητήριο για πρόταση μομφής κατά του απερχόμενου προέδρου,  με σκοπό την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, μετά τη χθεσινή βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σίσιλιν.

«Διανέμονται άρθρα κατηγορίας που ετοιμάσαμε ο βουλευτής Τεντ Λιού, ο βουλευτής Ράσκιν και εγώ, για να απομακρύνουμε από το αξίωμα τον πρόεδρο, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο», είπε ο Σίσιλιν.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ζήτησε και αυτός από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, να προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα από το αξίωμά του ο Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός Άνταμ Κίνζινγκερ από το Ιλινόις, έγινε το πρώτο μέλος του Κογκρέσου, που ζήτησε ανοιχτά την απομάκρυνση του Τραμπ, χρησιμοποιώντας την 25η Τροπολογία, μετά τη βίαιη εισβολή της Τετάρτης στο Καπιτώλιο.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία μετακίνησης, δήλωσε ο Κίνζινγκερ την Πέμπτη, «για να διασφαλιστεί ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ασφαλείς για τον αμερικανικό λαό».

About Author