Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ: Περιφρονεί τη Δημοκρατία – Τρομοκράτες και όχι “διαδηλωτές” οι εισβολείς

Σκληρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ για τα όσα έγιναν την Τετάρτη στο Καπιτώλιο, εξαπέλυσε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Περιφρονεί τη Δημοκρατία» δήλωσε για τον Τραμπ ο Μπάιντεν, ενώ χαρακτήρισε του εισβολείς «τρομοκράτες» και «όχλο». «Δεν ήταν διαδηλωτές, μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε διαδηλωτές», ανέφερε, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. «Ήταν ένας ταραχώδης όχλος, εξεγερμένοι, εγχώριοι τρομοκράτες. Είναι τόσο βασικό. Είναι τόσο απλό» συμπλήρωσε ο νέος αμερικανός πρόεδρος.

«Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι δεν το βλέπαμε να έρχεται, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», συνέχισε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ είχε περάσει ολόκληρη την προεδρία του «περιφρονώντας τη δημοκρατία μας, το Σύνταγμά μας, το κράτος δικαίου. Είναι σαφές αυτό σε όλα όσα έχει κάνει».

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το επεισόδιο μια «ολοκληρωτική επίθεση» στους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ελευθεροτυπίας και των υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών της χώρας. Είπε ακόμη ότι η χθεσινή ήταν η «πιο σκοτεινή μέρα στην ιστορία του έθνους μας».

About Author