Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Τραμπ πιέζει αξιωματούχο της Τζόρτζια να «βρει» 11.780 ψήφους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Washington Post απόσπασμα τηλεφωνικής κλήσης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια στην οποία τον πιέζει να «βρει» ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στην πολιτεία.

Η Washington Post, που δημοσίευσε αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια, του Ρεπουμπλικανού Μπραντ Ραφερνσπέργκερ, ανέφερε πως ο Τραμπ κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Ραφενσμπέργκερ με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Στα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post και αναδημοσιεύουν τα διεθνή Μέσα, ο Τραμπ ακούγεται να λέει: «Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναϋπολόγισες τις ψήφους. Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε. Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία».

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, χαρακτήρισε την προσπάθεια του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου για να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στην Τζόρτζια «ξεδιάντροπη κατάχρηση εξουσίας».

Ο τρόπος που ενεργεί ο Τραμπ δείχνει πως έχει καταληφθεί από «απελπισία», είπε η Χάρις σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σαβάνα ενόψει της αναμέτρησης στην οποία κρίνονται οι δύο έδρες της Τζόρτζιας στη Γερουσία αύριο Τρίτη.

About Author