Ιταλία – Σχέδιο της κυβέρνησης: Σε “κόκκινη ζώνη” όλη η χώρα τα σαββατοκύριακα

Nα παρατείνει την ισχύ της ”κόκκινης ζώνης” σε όλη την Ιταλία τα σαββατοκύριακα, μέχρι και τον Φεβρουάριο, σχεδιάζει η κυβέρνηση Κόντε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Αυτό σημαίνει, προσθέτει η εφημερίδα, ότι από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την Δευτέρα το πρωί, για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες. θα παραμένουν κλειστά σχεδόν όλα τα καταστήματα (εκτός από εκείνα με τρόφιμα, κομμωτήρια, όσα πωλούν παιχνίδια και φαρμακεία) και ότι τα καφέ- μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και κατ΄οίκον παράδοση.

Το όλο σχέδιο, σύμφωνα με τον Τύπο, οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο χθες άγγιξε το 17,6%, και στην πρόβλεψη των επιστημόνων, ότι είναι πολύ πιθανό οι μολύνσεις να συνεχίσουν να αυξάνονται για άλλες δέκα ημέρες.

Όσο για τους περιορισμούς που ίσχυσαν κατά τις γιορτές, αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα βοηθήσουν στην μείωση των κρουσμάτων. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις οικογενειακές συναντήσεις και το κατά πόσον τηρήθηκαν, στα διάφορα γεύματα και δείπνα, τα μέτρα ασφαλείας.

Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό σε έξι από τις είκοσι περιφέρειες της χώρας (Καλαβρία, Βένετο, Μπολόνια, Ανκόνα, Γένοβα και Τεργέστη) να διατηρηθούν από την ερχόμενη Πέμπτη και οι περιορισμοί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δηλαδή η απαγόρευση εξόδου από τον δήμο μόνιμης διαμονής και η λειτουργία καφέ και εστιατορίων μόνο με take away.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Author