Υπουργείο Υγείας: “Δεν αναβάλλονται οι εμβολιασμοί υγειονομικών”

Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, έδωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όχι μόνο δεν αναβάλλονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, όπως έχει γραφτεί, αλλά από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί 5.000 γιατρών και νοσηλευτών σε 42 νοσοκομεία της χώρας. «Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» λέει στην γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε καταγγελίες συνδικαλιστών γιατρών, ότι ακυρώθηκαν επ’ αόριστον εμβολιασμοί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 2 Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της 2/1, άλλοι 344 εμβολιασμοί.

«Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας  έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί», σημειώνεται.

Πηγή: iatropedia.gr

About Author