Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Α. Τσίπρα: “Να μη γίνει η απώλεια συνήθεια στον τόπο μας”

«Οι μεγάλες αξίες που έγιναν συνώνυμο της Ελλάδας και των αγώνων του ελληνικού λαού, η Δημοκρατία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, είναι οι αξίες που και σήμερα μας δείχνουν το δρόμο. Ας τις ακολουθήσουμε, αφήνοντας πίσω όσους μας καταδικάζουν στο σκοτάδι και την οπισθοδρόμηση» αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωναϊού το 2020, τονίζοντας ότι “η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία, έχοντας στο τιμόνι της ανθρώπους που δεν πίστεψαν ποτέ στην αξία του κοινωνικού κράτους. Και όταν ήρθε η πανδημία, δυστυχώς, δεν άλλαξαν προτεραιότητες”.

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που δοκιμάζονται περισσότερο από τις συνέπειες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει ότι «σε όλους αυτούς οφείλουμε στήριξη κι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και μια δέσμευση ότι θα αγωνιστούμε από την πρώτη μέρα του νέου έτους, για να μη γίνει η απώλεια συνήθεια σε αυτό τον τόπο».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Τσίπρας και στα εθνικά θέματα, ενόψει και των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Σημειώνει ότι το 2021 θα είναι δύσκολο έτος, όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τονίζει ότι “μόνο αν πορευτούμε με πυξίδα τις αξίες μας μπορούμε να υπερβούμε όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Οι μεγάλες αξίες που έγιναν συνώνυμο της Ελλάδας και των αγώνων του ελληνικού λαού, η Δημοκρατία, η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, είναι οι αξίες που και σήμερα μας δείχνουν το δρόμο”.

«Εύχομαι από καρδιάς υγεία και δύναμη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα» καταλήγει στο μήνυμα του ο Αλ. Τσίπρας.

About Author