Επίθεση Λαβρόφ σε ΕΕ Γερμανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προσανατολισμένη αποκλειστικά προς τις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ένα από τα συμπεράσματά μου (…) είναι το εξής: Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η ΕΕ έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να αποτελέσει έναν από τους πόλους σε ένα πολυπολικό σύστημα, το οποίο αναδύεται αντικειμενικά, και είναι αποκλειστικά προσανατολισμένη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε σήμερα ο πολύπειρος επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε πως αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Γαλλία και ο Εμανουέλ Μακρόν μοιάζουν να ακολουθούν μια κάπως διαφορετική πολιτική.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, επίσης, ο Λαβρόφ κάλεσε την Γερμανία να επανεξετάσει τη σχέση της μες τη Ρωσία, καθώς «υπάρχουν πολλά σοβαρά προβλήματα τα οποία εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται». Ο Λαβρόφ τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της επανεκκίνησης των διμερών σχέσεων, εφόσον και η άλλη πλευρά το επιθυμεί.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις Λαβρόφ έγιναν κατά τη συνάντησή του στη Μόσχα με αντιπροσωπεία του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

About Author