Γερμανία: Ένας νεκρός κάθε πέντε λεπτά από κοροναϊό

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε πέντε λεπτά από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στην πιο ισχυρή χώρα της Ευρωζώνης. Το πρωί, το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 11.169 νέα κρούσματα της νόσου. Συνολικά στη Γερμανία τα κρούσματα του νέου κοροναϊού ανέρχονται σε 1.053.869, ενώ οι νεκροί φτάνουν τις 16.248.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Focus», ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων από Covid- 19 είναι 305. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πέντε λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει στη Γερμανία από επιπλοκές της νόσου. Οι αρχές επισημαίνουν ότι πλέον το νέο hotspot της νόσου στη χώρα είναι το Πασάου.

Εν τω μεταξύ, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε σήμερα δριμύτατα τα σχέδια διαφόρων χωρών, για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Από την άλλη, σε βιντεοσύσκεψη που είχε με το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ έδειξε κατανόηση στην απόφαση των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων, να χαλαρώσουν τους αυστηρούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ακόμα και στη Γερμανία πάντως, πολλοί πρωθυπουργοί κρατιδίων τάσσονται υπέρ της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, προκειμένου οι συγγενείς οικογενειών να διαμείνουν σε αυτά και να επισκεφθούν τους δικούς τους ανθρώπους τις ημέρες των εορτών. Η Καγκελάριος όμως δεν είναι σύμφωνη, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί, εάν όσοι επισκέφθηκαν τα ξενοδοχεία, ήταν συγγενείς οικογενειών στην περιοχή.

Μετά τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, την Έσση, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και το Βερολίνο, το κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι θα επιτρέψει διαμονή σε ξενοδοχεία για οικογενειακές επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε αντίθεση με τη σύσταση της Καγκελαρίας.

About Author