Πάτρα: Μόνο με την παρουσία του Μητροπολίτη και ιερέων ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα

Εντελώς διαφορετικός από άλλες χρονιές ήταν φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό. Παρόντες στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα ήταν μόνο ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και λίγοι ιερείς, ενώ οι πιστοί έμειναν μακριά από την εκκλησία.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία παρουσία μόνο των ιερέων, ενώ ο Μητροπολίτης έκανε λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στον περίβολο του ναού.

Έντονη ήταν η αστυνομικη παρουσία στην πόλη για να αποτραπεί η παρουσία πιστών στην εκκλησία.

Πάνω από 40 ένστολοι βρίσκονται νυχθημερόν περιμετρικά του πάρκου του ναού του Αγίου Ανδρέα και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού. Τα έκτακτα μέτρα περιμετρικά της εκκλησίας θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη.

Την Κυριακή στον Μέγα Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, γονυπετής προσευχήθηκε στον πολιούχο της Πάτρας, για να λήξει η πανδημία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τους Αχαιούς και όλο τον κόσμο που ταλαιπωρείται και προσευχήθηκε μπροστά στην Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα, να δώσει δύναμη και υγεία στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει τον αγώνα κατά της πανδημίας.

About Author