“Θύελλα” για την Αλεξία Έβερτ- Την παραίτησή της ζητά το ΚΚΕ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στα social media η ανάρτηση της αντιδημάρχου του δήμου Αθηναίων Αλεξίας Έβερτ που αποκαλεί τους διαδηλωτές και τους βουλευτές του ΚΚΕ που πραγματοποίησαν τη χθεσινή συγκέντρωση μπροστά στην Αμερικανική πρεσβεία “κατσαρίδες και τρωκτικά”. Η ακραία τοποθέτηση της στενής συνεργάτιδας του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη συμπεριλαμβάνει προφανώς στον άθλιο χαρακτηρισμό και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό και τους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους “αναγκαστικά συμβιώνει” στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Την παραίτηση της ζητά από τον Κ. Μπακογιάννη το ΚΚΕ

Την «άμεση παραίτηση» της Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων Αλεξίας Εβερτ για τις «κατάπτυστες δηλώσεις» που έκανε για “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” του ΚΚΕ ζητά ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Σοφιανού:

«Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ.

Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων.»

Το παρασκήνιο

Πρόκειται για την ίσως πιο ακραία τοποθέτηση στο πλαίσιο των επιθέσεων που δέχεται το ΚΚΕ μετά τα όσα συνέβησαν χθες και συγκρούεται ευθέως ακόμα και με τις πιο σκληρές επίσημες θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που δήλωσε πως “τιμά το ΚΚΕ”, εκφράζοντας, ωστόσο, την αντίθεσή του με όσα έλαβαν χώρα χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Αλεξία Έβερτ

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων έκανε το απαράδεκτο σχόλιο «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!», κάτω από την ανάρτηση της αρθρογράφου Πέπης Ραγκούση στο facebook όπου η αρθρογράφος είχε ποστάρει μια φωτογραφία από την παρέμβαση του ΚΚΕ για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου με το σχόλιο: «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας».

Ο Μπογδάνος πλάι σε αστυνομικούς

Την Αλεξία Έβερτ συναγωνίζεται ίσως μόνο ο βουλευτής Α’  Αθήνας της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος που αποκάλεσε “επίδοξους δολοφόνους” τους διαδηλωτές του ΚΚΕ.

«Έχετε μείνει σε τέσσερις αστυνομικούς ενώ έχουμε 1500 επίδοξους δολοφόνους στους δρόμους της Αθήνας» είπε παραληρηματικά.

H Αλεξία Έβερτ, πάντως, είχε απασχολήσει τα social media και με άλλες αναρτήσεις της παλαιότερα, συνήθως κατά του Αλέξη Τσίπρα:

ΑΛΕΞΙΑ ΕΒΕΡΤ ΣΧΟΛΙΟ FACEBOOK ΚΚΕ

 

 

About Author