Ακάρ: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Α. Μεσόγειο – Η Κύπρος είναι εθνικό ζήτημα για την Τουρκία

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και θα προστατεύσει τα δικαιώματά της» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της χώρας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «τα πλοία μας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Και εμείς διασφαλίζουμε την ασφάλειά τους και τα συνοδεύουμε. Είμαστε αποφασισμένοι στο θέμα αυτό».

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Χουλουσί Ακάρ τη χαρακτήρισε «εθνικό ζήτημα» και τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις ευθύνες που απορρέουν από τον ρόλο της εγγυήτριας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα που θα παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

«Η Κύπρος είναι ένα εθνικό ζήτημα της Τουρκίας. Αυτό θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και στη νέα περίοδο. Ό,τι ήταν η στάση, η θέση και οι σκέψεις μας πρωτύτερα, έχουμε την ίδια οπτική γωνιά και στάση και τώρα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους και να αναγνωρίσουν την τουρκική παρουσία στο νησί ως ίση οντότητα.

 

About Author