Ανενεργές 80 κλίνες COVID-19 στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Ανενεργές βρίσκονται 80 κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», παρά την έγκριση για αξιοποίησή τους που είχε δώσει ο ΕΟΔΥ από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι 80 κλίνες, τις οποίες ο ΕΟΔΥ είχε εντάξει στο «οπλοστάσιό» του ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας που χτυπά αυτή την περίοδο τη χώρα, παραμένουν ανενεργές, καθώς στις αρχές Αυγούστου ο ΕΦΚΑ, ο ιδιοκτήτης των τριών κτιρίων της πτέρυγας, αποφάσισε να τα μισθώσει αντί υψηλού ενοικίου στον δήμο Πεντέλης, ο οποίος σχεδιάζει τη λειτουργία νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, πριν από λίγες ημέρες διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» επισκέφθηκε τον ΕΟΔΥ επισημαίνοντας την πρωτοφανή αυτή απώλεια των τόσο απαραίτητων 80 κλινών COVID-19, που μπορούν να προσφέρουν τεράστια «ανάσα» στο ΕΣΥ, καθώς όλες οι προ- βλέψεις των ειδικών επιστημόνων μιλούν για δυσοίωνη εξέλιξη της πανδημίας και για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νοσοκομείο για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας υποχρεώθηκε να οργανώσει 41 κρεβάτια ΜΕΘ αποδυναμώνοντας άλλες κλινικές, ενώ οι 80 κλίνες παραμένουν έτοιμες και κλειδωμένες. «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Έπρεπε ήδη να λειτουργούν αυτές οι πολύτιμες 80 κλίνες. Αντίθετα, φορτώθηκε το “Αμαλία Φλέμινγκ” με 41 κλίνες COVID-19, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ασφυξία στο νοσοκομείο, με τις κλινικές να βρίσκονται η μία πάνω στην άλλη. Ακόμα, η μεταβίβαση είναι παντελώς παράνομη, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αμαλία Φλέμινγκ», Δημήτρης Περίχαρος.

Πηγή: Real

About Author