Γερμανία: Ο Χάικο Μάας προειδοποιεί για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας περιέγραψε την ακροδεξιά τρομοκρατία ως «τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα».

«Κάθε 24 λεπτά της ώρας διαπράττεται στη Γερμανία ένα έγκλημα με κίνητρο τον δεξιό εξτρεμισμό. Αυτά δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά η πικρή πραγματικότητα των δεξιών εξτρεμιστών στη Γερμανία», δήλωσε ο Μάας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός έκανε τα σχόλια αυτά ενώ η ανατολικογερμανική πόλη Χάλε πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα τελετές για την επέτειο της ακροδεξιάς τρομοκρατικής επίθεσης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από έναν χρόνο στη Συναγωγή της πόλης στη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ.

Ο Μάας κάλεσε όλους τους ανθρώπους να ορθώσουν το ανάστημά τους στον ρατσισμό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό. «Το να λέμε μόνο ‘ποτέ ξανά’ δεν είναι αρκετό. Καλούμαστε όλοι να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας στο να κάνουμε όλους στη χώρα μας να αισθάνονται ασφαλείς – ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν, από την εμφάνισή τους, από το πώς τους αποκαλούν», δήλωσε.

Χρειάζεται θάρρος και ηθικό σθένος για να ορθώσεις ξεκάθαρα το ανάστημά σου για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τον σεβασμό, δήλωσε. «Εξαρτάται από όλους εμάς, επειδή η σιωπή μας κάνει τους ταραχοποιούς να ακούγονται».

About Author