Ξέσπασμα νεύρων on camera του Ν. Χαρδαλιά – Εκανε λόγο για “υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας”

Το ρεκόρ νέων κρουσμάτων τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και σε ιδρύματα και εργασιακούς χώρους και η εξάπλωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας συντείνουν στην πλήρη κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί success story. Κι αυτό φαίνεται ότι δημιουργεί νεύρα. Πολλά νεύρα.

Κάτι που ήταν παραπάνω από εμφανές στη σημερινή εμφάνιση του Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος ξέσπασε όταν ερωτήθηκε επανειλημμένα για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων και για τις εστίες υπερμετάδοσης φτάνοντας να κάνει λόγο ανεβάζοντας μάλιστα τον τόνο της φωνής του προς δημοσιογράφους και τηλεθεατές, ακόμη και για “υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας” .

“Η κυβέρνηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται, κάνει όλη την επιστημονική δουλειά που χρειάζεται, ώστε να ελέγξει όλη αυτή την κατάσταση αλλά είναι ευθύνη και ατομική και κοινωνική. Δεν φταίει η κυβέρνηση για τις εικόνες που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές και εκδηλώσεις, είτε αθλητικού είτε ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να έχει έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη ή σε κάθε εκδήλωση. Δεν μπορεί οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης να είναι οι ίδιοι που κλείνουν το μάτι σε συγκεντρώσεις 2.000-4.000 διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς μέτρα”, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και πρόσθεσε “ο καθένας ας διαμαρτυρηθεί τηρώντας τα μέτρα”.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, είπε με έμφαση: “Εάν τηρήσουμε τα μέτρα δεν χρειάζεται κανένα lockdown” ενώ μίλησε για κάποιους που “δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των μέτρων, τη σοβαρότητα του ιού, αρνούνται να δουν τι γίνεται σε όλο τον κόσμο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια”. Αν κερδίσουν, είπε, “τότε θα πάμε στο επόμενο μέτρο, αλλά είμαστε ακόμη μακριά από λογικές lockdown. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που έχουμε”.

About Author