“Γκάφα” κύκλων του προέδρου της Βουλής στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κύκλοι του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα  υπέπεσαν σε μία ακόμη “γκάφα”.

Τι έχει συμβεί: οι κύκλοι του προέδρου της Βουλής δήλωσαν στο enikos.gr ότι “αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του δικαστηρίου και αν η Χρυσή Αυγή κριθεί ως εγκληματική οργάνωση, όπως επιθυμούμε όλοι, τότε είναι δεδομένο ότι η απόφαση του διορισμού θα επανεξεταστεί”.

“Πολύ δε περισσότερο, εάν κριθεί ότι οι κατηγορούμενοι χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, τότε θα ανακληθεί και η συγκεκριμένη απόφαση αλλά και η απόφαση, σύμφωνα με την οποία στη Χρυσή Αυγή έχουν διατεθεί αποσπασμένοι υπάλληλοι, λόγω του ποσοστού που έλαβε στις πρόσφατες ευρωεκλογές”, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι κάνοντας μία τεράστια γκάφα είτε συνειδητά είτε λόγω άγνοιας.

Ποιά είναι αυτή;

Με βάση τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα έχει πλέον καταργηθεί η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές.

Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι ακόμη κι αν καταδικαστεί, ο Κασσιδιάρης θα μπορεί να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως αρχηγός τους κόμματος που ίδρυσε μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή. Και βέβαια η κυρία Ζαρούλια να παραμείνει υπάλληλος της Βουλής ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Κατά λοιπά, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου, αναφέρουν άλλες κοινοβουλευτικές πηγές για την υπόθεση διορισμού στη Βουλή της κυρίας Ελ. Ζαρούλια, τέως βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του υποδίκου επικεφαλής του κόμματος Β. Μιχαλολιάκου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της κας Ζαρούλια. Όσο για το χρόνο (διορισμού), ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Β. Μιχαλολιάκος.

Η σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο σημερινό Φύλλο 811 (ΥΟΔΔ) της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, έχει ως εξής:

“Με την υπ ́ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ ́ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β ́, Α ́ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην Προέδρο Κ.Ο. «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥ- ΣΗ ΑΥΓΗ», Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (Α.Δ.Τ.: ΑΜ 225834), με το 7ο Μ.Κ. όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΥΕ κατηγορίας του ν. 4354/2015 (Α ́ 176), όπως ισχύει”.

About Author