Τουρκικός Τύπος: Θα πολιορκήσουμε τα ελληνικά νησιά που πρέπει να αποστρατικοποιηθούν

Την πολεμική ρητορική συνεχίζει μερίδα του τουρκικού Τύπου με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «πολιορκία των στρατικοποιημένων ελληνικών νησιών» και επιστροφή του «Oruc Reis» νότια του Καστελόριζου.

Δημοσίευμα της Turkiye αναφέρει, όπως μετέδωσε ο Σκάι, «κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά. Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία θα αποστρατικοποιηθούν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνει ότι ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», μετά τη συντήρησή του, θα ταξιδέψει νότια του Καστελόριζου και οι έρευνες θα έχουν διάρκεια δύο μηνών. Παράλληλα, αναφέρει: «Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο». Μάλιστα, «επιστρατεύει» παλιά φωτογραφία του πρώην υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο από τη Χίο για να αποδείξει ότι το νησί είναι στρατικοποιημένο.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» για έρευνες εντός κυπριακής ΑΟΖ. Παράλληλα, δεύτερη Navtex που εξέδωσε αφορά ασκήσεις με πυρά κοντά στα τουρκικά παράλια, απέναντι από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

 

About Author