Δ. Τζανακόπουλος για Μυκήνες: Στην κυβέρνηση νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους

«Προσπάθησαν -εν έτει 2020- να αποκρύψουν εικόνες από την πυρκαγιά στις Μυκήνες που είχαν ήδη κάνει το γύρο του κόσμου. Η ΝΔ και πλειοψηφία των ΜΜΕ αποτελούν ένα «κυβερνομιντιακό» σύστημα που νομίζει ότι απευθύνεται σε ανόητους, αλλά η πολιτική θα εισβάλει στην καθημερινότητα καθώς οι προσδοκίες των ανθρώπων για το μέλλον καταρρέουν ξανά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος, μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 πρόσθεσε αναφορικά με τις δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα ότι έρχεται «χειμώνας κοινωνικής κόλασης» και ότι βρισκόμαστε μπροστά σε τριπλή κρίση: υγειονομική, οικονομική και ασφάλειας, ότι το να λέει κάποιος την αλήθεια δεν αποτελεί προσπάθεια «να μαυρίσει η ψυχή των Ελλήνων».

Το θέμα είναι να αναδεικνύουμε τις κυβερνητικές ευθύνες για το ότι σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον πολλαπλών κρίσεων, καθώς και τις εναλλακτικές πολιτικές για να αντιμετωπιστούν αυτές οι κρίσεις. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινή του συνέντευξη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει σε μία αλαζονική και κυνική γραμμή, που τρέφεται την πλειονότητα των ΜΜΕ που «χαϊδεύουν τα αυτιά όχι των πολιτών αλλά της ίδιας της κυβέρνησης, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την είδηση της φωτιάς στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Δημιουργείται ένα σύστημα κυβερνομιντιακό που θεωρεί ότι απευθύνονται σε ανόητους, ότι μπορεί εν έτει 2020 να αποκρύψει ή εξωραΐσει μία είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου», επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Ενδεχομένως επιδιώκουν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, ότι πάνε καλά, ότι έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση στην Ιστορία του ελληνικού κράτους. Αλλά είναι αδιάφορο, η πολιτική θα εισβάλει στην καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων όταν ιδιαιτέρως η υγειονομική και η οικονομική κρίση επηρεάζει την καθημερινότητα».

«Ιδιαίτερα στην ελληνική οικονομία μιλάμε για τραγική κατάσταση, με ύφεση άνω του 10%, αγορά εργασίας κυριολεκτικά διαλυμένη με εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση και εργοδοτική αυθαιρεσία με ανύπαρκτους ελέγχους από το αρμόδιο υπουργείο. Και βλέπουμε μία κυβέρνηση που πανηγυρίζει επειδή έδωσε 1,5 δισ. ευρώ σε 1,9 εκατομμύρια εργαζόμενους αυτό το πεντάμηνο. Δηλαδή περίπου 100 ευρώ το μήνα, αυτή ήταν η ενίσχυση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας», τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

About Author