Αθ. Λινού: Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει οι μαθητές να βρίσκονται σε απόσταση

«Θα ήθελα να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο, αλλά με περισσότερη ασφάλεια από αυτή που έχει προγραμματιστεί», υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

«Ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για τη δυνατότητα να υπάρξουν μεγαλύτερες αίθουσες ή να σπάσουν τα τμήματα, ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε απόσταση και αυτό που λέμε η “φούσκα”, η “κάψουλα” κάθε τάξης να περιλαμβάνει τα 50-60 άτομα, που είναι οι μαθητές του τμήματος και η οικογένειά τους μαζί με 1 ή 2 εκπαιδευτικούς, διαφορετικά θα είναι πολύ ευκολότερη η διασπορά», συμπλήρωσε η καθηγήτρια.

«Ακούω συναδέλφους σας δημοσιογράφους που λένε ότι αφού θα ξεκινήσουν τα σχολεία και θα φοράνε οι μαθητές μάσκα αρκεί. Αυτό δεν είναι αλήθεια, σε όλες τις χώρες οι οδηγίες είναι πρώτα η απόσταση και μετά η μάσκα. Δηλαδή χρειάζεται η μάσκα αλλά υπό τον όρο ότι υπάρχει και η απόσταση  για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, ποτέ δεν μηδενίζεται. Ο κίνδυνος μηδενίζεται μόνο αν δεν βλέπεις ποτέ κανέναν άνθρωπο και αυτό δεν είναι εφικτό και δεν είναι και δόκιμο να συνεχίσουν να κλείνουν τα σχολεία», τόνισε η κα Λινού.

 

About Author