Μητσοτάκης: Ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ελληνοτουρκικά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χθες το απόγευμα συνομίλησε με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι υποσκάπτει τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης πως «η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή». Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ με ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυρ. Μητσοτάκη, σχετικά με την κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο. Η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο αλληλεγγύης της Συμμαχίας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον οποίο ενημέρωσε επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση ΑΟΖ καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο. Η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο. Όπως τονίζει πηγή της Ε.Ε. στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, «είναι σε συνεχή επικοινωνία για την κατάσταση με ηγέτες».

 

About Author