Τσιόδρας : Μετατόπιση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες – Χαρδαλιάς: Έως 31/8 τα 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις

“Υπάρχει ελπίδα για ένα ασφαλές εμβόλιο, αλλά έχουμε μετατόπιση κρουσμάτων σε νεότερους” τόνισε στην έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας. “Πλαφόν 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι τις 31/8” είπε ο Ν. Χαρδαλιάς. Δείτε απευθείας την ενημέρωση.

Την ανησυχία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κοροναϊού, αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι παρατηρείται μετατόπιση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Όπως προειδοποίησε, ακόμη και οι νέοι άνθρωποι μπορεί να νοσηλευτούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 120 και τόνισε την ομόφωνη συμφωνία της Επιτροπής για την ανάγκη χρήσης μάσκας. Επιπλέον τόνισε ότι οι ασπίδες υπολείπονται σε προφύλαξη της μάσκας.

Είπε ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, αλλά επίσης ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας και του στενού συγχρωτισμού.

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι θετικό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο σύστημα υγείας και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους.

Χαρδαλιάς: Αν μας ξαναδείτε σε καθημερινή ενημέρωση, τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει

“Δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση” είπε ο Nίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη συνέντευξή Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως σημείωσε, η ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που υπάρχει λόγος.

“Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: “Έως 31 Αυγούστου παρατείνεται το όριο των 100 καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις, κηδείες”.

About Author